Advies & Ontwerp

Uw tuin is voor u een kostbaar stuk grond. U kunt er lekker relaxen, tuinieren, de wonderen van de natuur aanschouwen of spelende kinderen in het oog houden. Op welke manier u het meeste geniet van uw eigen stukje buitengeluk, kunt u zelf het beste invullen. Wij staan u daarin graag bij met advies op maat. Of u nu twijfelt over welke plant het beste zal groeien in de schaduw, wat voor ondergrond het meest geschikt is onder een speeltoestel, of advies wenst over het onderhoud van uw tuin. Samen bedenken en ontwerpen we de tuin naar uw dromen.

Stijlen
Voor iedere opdrachtgever willen we een unieke en persoonlijke tuin maken. Een tuin waar u tot rust komt en kunt genieten. Er zijn veel verschillende stijlen om die droomtuin in te richten. Klassiek, landelijk, modern, vintage, of een combinatie van verschillende stijlen. Wat uw smaak ook is, wij inspireren u graag met voorbeelden van tuinstijlen en de materialen die we daarbij kunnen toepassen. Het maakt niet uit hoe groot uw tuin is, in elk formaat tuin kunnen we een stijl creëren die bij u past.

Beplantingsplan
Alle plantensoorten vragen een andere bodemstructuur en de juiste voeding. Komen de planten op een natte ondergrond, dan is een aangepaste drainage onmisbaar. Diep spitten is vaak nodig voor een licht en luchtige structuur. Welke planten en struiken u het beste kunt kiezen is sterk afhankelijk van de ligging van uw tuin. Krijgt uw tuin van ’s morgens tot ’s avonds zon, ligt hij in de schaduw of krijgt hij halfschaduw? Het opstellen van een beplantingsplan voor uw borders hangt in belangrijke mate van uw persoonlijke voorkeur af. Het maken van een beplantingsplan is mogelijk voor alle soorten tuinen, zowel voor grote als voor kleine tuinen. 

Aanleg
Na uitvoerig overleg en in overeenstemming met u als opdrachtgever gaan we vervolgens graag over op de volgende fase: de tuinaanleg.